MENU NA PRZYJECIE KOMUNIJNE
270 ZŁ OD OSOBY
czas trwania do 6 godzin (każda następna godzina 300 zł)
W NASZEJ SALI OBOWIĄZUJE OPŁATA TZW. KORKOWEGO W WYSOKOŚCI 10 ZŁ / OD OSOBY
Cena obejmuje:
zupa (dwie do wyboru)
2 dania gorące (jedno serwowane, drugie kokilkowe)
7 przekąsek zimnych (każda następna 10 zł/os.)
bufet deserowy (ciasta, owoce sezonowe, deserki)
bufet kawowo-herbaciany
napoje zimne typu soki i woda, napoje gazowane, gorące bez ograniczeń
dzieci od 3 do 10 lat - 250 zł (oddzielny stół)
dzieci do 3 lat gratis
dekoracja stołów
profesjonalna obsługa
animator 2h
MENU
Zupa rosół + (jedna do wyboru)
rosół z domowym makaronem
flaczki wołowe
borowikowa z łazankami
krem pomidorowo-paprykowy z grzanką ziołową
Drugie danie: (jedno do wyboru) serwowane
udo z kaczki konfit z sosem żurawinowym, na pieczonych jabłkach z buraczkami i kopytkami smażonymi na masełku.
polędwiczka wieprzowa marynowana w ziołach w sosie kurkowym z kopytkami i zasmażanymi buraczkami.
befsztyki z polędwiczki wieprzowej w boczku, marynowanej w ziołach z sosem porto, podane z kluseczkami śląskimi i bukietem warzyw.
Drugie danie kokilkowe (jedno do wyboru) w cenie
delikatny gulasz wieprzowy z warzywami, podany ze świeżo wypiekaną bułeczką.
curry z kurczaka z selerem naciowym
staropolski żur na wędzonce z jajkiem
II danie kokilkowe + 12 zł/os (podane na półmisku) zamiast dania kokilkowego.
schab pieczony w majeranku z sosem kurkowym lub własnym, podany z ziemniakami opiekanymi oraz sałatką z winegret.
roladka z kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami podana z pilawem ryżowym lub ziemniakami opiekanymi oraz sałatką z winegret.
kurczak cytrynowy w sosie szafranowym podany z ryżem lub opiekanymi ziemniaczkami.
dorsz w sosie porowym, ziemniaki opiekane, surówka z młodej kapusty.
kotlet de volaille podany z ziemniakami opiekanymi i surówką z młodej kapusty.
Przystawki zimne (siedem do wyboru w tym dwie sałatki)
Mięsne:
wybór mięs pieczystych z wyśmienitymi sosami
schab po warszawsku
nugetssy z kurczaka z dipem czosnkowym
indyk w maladze z soczystymi owocami
tortilla z kurczakiem
francuskie ślimaki z boczkiem
szparagi w boczku w sosie holenderskim
Rybne:
śledź w oleju
tatar ze śledzia na razowej grzance
sandacz faszerowany szpinakiem i gorgonzolą
tortilla z łososiem wędzonym
rolada ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Vege:
włoskie caprese z grillowanym bakłażanem i bazyliowym pesto
roladki z cukinii z serkiem creme fresh i pomidorkami koktajlowymi
tortilla z warzywami
jaja faszerowane kremem jajeczno -pieczarkowym
Sałatki:
sałatka cesarska z kurczakiem, grzankami i sosem aioli
sałatka grecka
sałatka ze świeżym szpinakiem baby, pomidorkami koktajlowymi, boczkiem, serem feta, pestkami dyni i sosem balsamicznym
sałatka z gotowanych brokułów z pomidorami, prażonymi migdałami z sosem szosnkowym
sałatka z młodych ziemniaków, małosolnym ogórkiem, chrupiącym boczkiem, cebulką dymką i sosem musztardowo-jogurtowym
sałatka z kurczakiem, awokado z pomidorkami suszonymi, prażonym słonecznikiem i lekkim sosem musztardowym
Menu dla dzieci
Dodatkowo możliwość zamówienia:
tatar wołowy z dodatkami (podany po pierwszym daniu głównym) - 25 zł/os.
deser serwowany szarlotka na ciepło z lodami i listkiem mięty - 25 zł/os.
deser serwowany puchar lodowy ze świeżymi owocami, bitą śmietaną, sosem czekoladowym i listkiem mięty - 25 zł/os.
Uwaga!
1. Prosimy Państwa o przynoszenie własnych pojemników do zapakowania pozostałej żywności.
2. W przypadku wniesienia na salę własnego alkoholu, do ceny należy doliczyć korkowe w wysokości 10 zł od osoby dorosłej.
Cena może ulec zmianie w związku z inflacją
PRZYKŁADOWE MENU KOMUNIJNE
Zupa
borowikowa z łazankami
Dania gorące
udo z kaczki z sosem żurawinowym, na pieczonych jabłkach z buraczkami i chrupiącymi ziemniaczkami z pieca
roladka z kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami podana z pilawem ryżowym i bukietem warzyw z masełkiem
Przystawki zimne
wybór mięs pieczystych z wyśmienitymi sosami
nugetssy z kurczaka z dipem czosnkowych
łosoś po marynarsku
sandacz faszerowany musem z pstrąga ze szpinakiem
włoskie caprese z grillowanym bakłażanem i bazyliowym pesto
Sałatki
sałatka cesarska z kurczakiem, grzankami i sosem aioli
sałatka z kolorowym makaronem, polędwiczkami drobiowymi, piklami i sosem vinegret
sałatka meksykańska z salami i kolorowymi paprykami
Ponadto
bufet deserowy (ciasta, owoce sezonowe)
bufet kawowo-herbaciany
napoje zimne bez ograniczeń
Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia:
tatar wołowy z dodatkami (podany po pierwszym daniu głównym)
stół sushi
deser serwowany - szarlotka na ciepło z lodami i listkiem mięty
deser serwowany - puchar lodowy ze świeżymi owocami, bitą śmietaną, sosem czekoladowym i listkiem mięty
Podane menu jest przykładowe, w celu otrzymania oferty prosimy o kontakt.
)
Komunie 2026
Poznaj Nasza
Sala bankietowa Bon Ton oferuje organizację przyjęcia komunijnego. W naszych eleganckich wnętrzach spędzisz czas z rodziną, przy wykwintnych, ale domowych daniach. To czas dla Twojego dziecka i Twojej rodziny.
create by mainet.pl
2020 © Sala Bankietowa Bon Ton • al. Jana Pawła II 58a, Radzymin
tel: +48 792 280 518 • e-mail: Radzymin@bonton.net.pl
create by mainet.pl
© Sala Bankietowa Bon Ton • al. Jana Pawła II 58a, Radzymin
tel: +48 792 280 518 • e-mail: Radzymin@bonton.net.pl