MENU KOMUNIA 270 ZŁ OD OSOBY

MENU NA PRZYJECIE KOMUNIJNE 

270 ZŁ OD OSOBY

 

czas trwania do 6 godzin (każda następna godzina 300 zł)

 

W NASZEJ SALI OBOWIĄZUJE OPŁATA TZW. KORKOWEGO W WYSOKOŚCI 10 ZŁ / OD OSOBY

 

Cena obejmuje:

  • zupa (dwie do wyboru)

  • 2 dania gorące (jedno serwowane, drugie kokilkowe)

  • 7 przekąsek zimnych (każda następna 10 zł/os.)

  • bufet deserowy (ciasta, owoce sezonowe, deserki)

  • bufet kawowo-herbaciany

  • napoje zimne typu soki i woda, napoje gazowane, gorące bez ograniczeń

  • dzieci od 3 do 10 lat - 250 zł (oddzielny stół)

  • dzieci do 3 lat gratis

  • dekoracja stołów

  • profesjonalna obsługa

  • animator 2h

 

MENU

Zupa rosół + (jedna do wyboru)

  • rosół z domowym makaronem

  • flaczki wołowe

  • borowikowa z łazankami

  • krem pomidorowo-paprykowy z grzanką ziołową

 

Drugie danie: (jedno do wyboru) serwowane

 

  • udo z kaczki konfit z sosem żurawinowym, na pieczonych jabłkach z buraczkami i kopytkami smażonymi na masełku.

  • polędwiczka wieprzowa marynowana w ziołach w sosie kurkowym z kopytkami i zasmażanymi buraczkami.

  • befsztyki z polędwiczki wieprzowej w boczku, marynowanej w ziołach z sosem porto, podane z kluseczkami śląskimi i bukietem warzyw.

 

Drugie danie kokilkowe (jedno do wyboru) w cenie

  • delikatny gulasz wieprzowy z warzywami, podany ze świeżo wypiekaną bułeczką.

  • curry z kurczaka z selerem naciowym

  • staropolski żur na wędzonce z jajkiem

 

II  danie kokilkowe + 12 zł/os (podane na półmisku) zamiast dania kokilkowego.

  • schab pieczony w majeranku z sosem kurkowym lub własnym, podany  z ziemniakami  opiekanymi oraz sałatką z winegret.

  • roladka z kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami podana z pilawem ryżowym lub ziemniakami  opiekanymi oraz sałatką z winegret. 

  • kurczak cytrynowy w sosie szafranowym podany z ryżem lub opiekanymi ziemniaczkami.

  • dorsz w sosie porowym, ziemniaki opiekane, surówka z młodej kapusty.

  • kotlet de volaille podany z ziemniakami opiekanymi i surówką z młodej kapusty.

 

Przystawki zimne (siedem do wyboru w tym dwie sałatki)

Mięsne:

  • wybór mięs pieczystych z wyśmienitymi sosami

  • schab po warszawsku

  • nugetssy z kurczaka z dipem czosnkowym

  • indyk w maladze z soczystymi owocami

  • tortilla z kurczakiem

  • francuskie ślimaki z boczkiem

  • szparagi w boczku w sosie holenderskim

Rybne:

  • śledź w oleju

  • tatar ze śledzia na razowej grzance

  • sandacz faszerowany szpinakiem i gorgonzolą

  • tortilla z łososiem wędzonym

  • rolada ze szpinakiem i wędzonym łososiem 

Vege:

  • włoskie caprese z grillowanym bakłażanem i bazyliowym pesto

  • roladki z cukinii z serkiem creme fresh i pomidorkami koktajlowymi

  • tortilla z warzywami

  • jaja faszerowane kremem jajeczno -pieczarkowym

 

Sałatki:

  • sałatka cesarska z kurczakiem, grzankami i sosem aioli

  • sałatka grecka

  • sałatka ze świeżym szpinakiem baby, pomidorkami koktajlowymi, boczkiem, serem feta, pestkami dyni i sosem balsamicznym

  • sałatka z gotowanych brokułów z pomidorami, prażonymi migdałami z sosem szosnkowym

  • sałatka z młodych ziemniaków, małosolnym ogórkiem, chrupiącym boczkiem, cebulką dymką i sosem musztardowo-jogurtowym

  • sałatka z kurczakiem, awokado z pomidorkami suszonymi, prażonym słonecznikiem i lekkim sosem musztardowym

 

Menu dla dzieci

  • Rosół domowy z makaronem
  • Nugetssy, frytki, mizeria lub surówka
  • Gofry z bitą śmietaną i owocami

 

Dodatkowo możliwość zamówienia:

  • tatar wołowy z dodatkami (podany po pierwszym daniu głównym) - 25 zł/os.

  • deser serwowany szarlotka na ciepło z lodami i listkiem mięty - 25 zł/os.

  • deser serwowany puchar lodowy ze świeżymi owocami, bitą śmietaną, sosem czekoladowym i listkiem mięty - 25 zł/os.

 

 

Uwaga! 

1. Prosimy Państwa o przynoszenie własnych pojemników do zapakowania pozostałej żywności.

2. W przypadku wniesienia na salę własnego alkoholu, do ceny należy doliczyć korkowe w wysokości 10 zł od osoby dorosłej.

Cena może ulec zmianie w  związku z inflacją

 

PRZYKŁADOWE MENU KOMUNIJNE

 

Zupa

  • borowikowa z łazankami

 

Dania gorące

  • udo z kaczki z sosem żurawinowym, na pieczonych jabłkach z buraczkami i chrupiącymi ziemniaczkami z pieca

  • roladka z kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami podana z pilawem ryżowym i bukietem warzyw z masełkiem

 

Przystawki zimne 

  • wybór mięs pieczystych z wyśmienitymi sosami

  • nugetssy z kurczaka z dipem czosnkowych

  • łosoś po marynarsku

  • sandacz faszerowany musem z pstrąga ze szpinakiem

  • włoskie caprese z grillowanym bakłażanem i bazyliowym pesto

 

Sałatki 

  • sałatka cesarska z kurczakiem, grzankami i sosem aioli

  • sałatka z kolorowym makaronem, polędwiczkami drobiowymi, piklami i sosem vinegret

  • sałatka meksykańska z salami i kolorowymi paprykami

 

Ponadto

  • bufet deserowy (ciasta, owoce sezonowe)

  • bufet kawowo-herbaciany

  • napoje zimne bez ograniczeń

 

 

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia:

  • tatar wołowy z dodatkami (podany po pierwszym daniu głównym)

  • stół sushi

  • deser serwowany - szarlotka na ciepło z lodami i listkiem mięty

  • deser serwowany - puchar lodowy ze świeżymi owocami, bitą śmietaną, sosem czekoladowym i listkiem mięty

 

Podane menu jest przykładowe, w celu otrzymania oferty prosimy o kontakt.

 

)

Komunie 2026

Poznaj Nasza

Sala bankietowa Bon Ton oferuje organizację przyjęcia komunijnego. W naszych eleganckich wnętrzach spędzisz czas z rodziną, przy wykwintnych, ale domowych daniach.  To czas dla Twojego dziecka i Twojej rodziny.

 

create by mainet.pl

2020 © Sala Bankietowa Bon Ton  •  al. Jana Pawła II 58a, Radzymin  

tel: +48 792 280 518   •  e-mail: Radzymin@bonton.net.pl

Bon Ton

create by mainet.pl

© Sala Bankietowa Bon Ton  •  al. Jana Pawła II 58a, Radzymin  

tel: +48 792 280 518   •  e-mail: Radzymin@bonton.net.pl